No item found! Please check your config!

Jadłospis

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

 
12.12.2022

Krupnik ziemniakami i zieleniną(biodrówka, boczek surowy, ziemniaki, kasza jęczmienna, marchew, seler, por, sól, pieprz mielony, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, włoszczyzna susz, natka pietruszki)

Pierogi leniwe z masłem i bułką tartą(pierogi leniwe masło82%,bułka tarta)

Surówka z marchwi i jabłka(marchew, jabłko, cukier, kwasek cytrynowy, sól, jogurt naturalny)

Kompot owocowy(owoce mrożone, cukier trzcinowy, cynamon, imbir, goździki)

Produkty uczuleniowe; jaja, seler, jogurt, gluten

13.12.2022

Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną( biodrówka,koncentrat pomidorowy,przecier pomidorowy, makaron nitka ,marchew,seler,por,pietruszka,sól,pieprz mielony,pieprz ziołowy,ziele angielskie,liść laurowy,natka pietruszki,śmietana)

Udziec pieczony z ziemniakami( udziec z kurczaka,papryka słodka,papryka ostra,bazylia,olej rzepakowy,sól,masło,natka pietruszki)

Surówka z kapusty pekińskiej(kapusta pekińska,cebula,marchew,papryka czerwona,ogórek świeży,jogurt naturalny, cukier,kwasek cytrynowy,natka pietruszki,,cukier)

kompot owocowy(owoce mrożone,cukier, cynamon,imbir)

Produkty uczuleniowe:śmietana,gluten,seler.

14.12.2022

Zupa z soczewicy z ziemniakami (biodrówka,soczewica,ziemniaki,boczek wędzony,sól,marchew,seler,por,pietruszka,ziele angielskie,liść laurowy,pieprz mielony,pieprz ziołowy,natka pietruszki)

Spaghetti z warzywami( szynka pieczeniowa,papryka czerwona,ogórek kiszony,cebula,koncentrat pomidorowy,przecier pomidorowy,ananas,olej rzepakowy,bazylia,oregano,zioła prowansalskie,sol,natka pietruszki) Jabłko,

woda z miodem,miętą i cytryną.
Produkty uczuleniowe:seler.

15.12.2022

Barszcz biały z makaronem i zieleniną (biodrówka, boczek wędzony, musztarda, chrzan, ocet jabłkowy, makaron świderek, śmietana, marchew, seler, por, pietruszka, majeranek, ocet jabłkowy, ziele angielskie, liść laurowy, natka pietruszki).

Gulasz z szynki z warzywami i kaszą pęczak (szynka pieczeniowa, cebula, papryka czerwona, olej rzepakowy, mąka szymanowska, sól, pieprz mielony, pieprz ziołowy, natka pietruszki).

Surówka z kapusty czerwonej(kapusta czerwona,cebula,olej rzepakowy,sól,cukier,kwasek cytrynowy,papryka czerwona) Woda z miodem,miętą i cytryną.
Produkty uczuleniowe;seler,śmietana,gluten.

16.12.2022

Zupa koperkowa z ryżem(biodrówka,ryż,koper świeży,marchew,seler,por,pietruszka,sól,pieprz mielony,śmietana,warzywa susz,liść laurowy,ziele angielskie,natka pietruszki)

Dorsz pieczony z ziemniakami( dorsz mrożony,mąka szymanowska,olej rzepakowy,sól,pieprz cytrynowy,przyprawa ziołowa) Surówka z kapusty kiszonej(kapusta kiszona,cebula,cukier,marchew,jabłko,olej rzepakowy)

Woda z miodem, miętą i cytryną.
Jabłko

Produkty uczuleniowe: ryba, śmietana, gluten, seler.

 

INFORMACJE O ALERGENACH

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne, tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergenami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alerhenów.

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)

2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przyfotowanie na ich bazie)

3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)

6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie)

9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)

14. Mięczarki (produkty przygotowane na ich bazie)

HARMONOGRAM PRACY SPECJALISTÓW 2022 / 2023 ważny od: 19.09.2022 r.
                     
  PONIEDZIAŁEK WTOREK ŚRODA CZWARTEK PIĄTEK
Pedagog

8.00 - 11.30

8.00 - 11.30

10.00 - 12.30

13.30 - 14.30

8.00 - 12.30 8.00 - 11.30
szkoła podstawowa
Agnieszka Kroczewska
pokój 122
 
Pedagog 10.30 - 14.30 11.25 - 13.45
8.00 - 11.30

8.55 - 11.35

11.00 - 14.30

liceum
Urszula Domosławska
pokój 117
 
Psycholog  -

10.00 - 12.35

13.35 - 14.40

-

9.50 - 13.35 8.45 - 12.50
Patrycja Orłowska
pokój 201
 
Doradca zawodowy

8.45 - 9.45

10.45 - 11.45

12.35 - 13.35

8.45 - 12.45 12.35 - 13.35 10.45 - 12.45 -
Marzena Pytel
pokój 218
 
Biblioteka 8.00 - 14.30  8.00 - 13.30 8.00 - 14.30 8.00 - 14.00 8.00 - 13.30
Jolanta Łuszczyńska
 
 

 

Międzyklasowy Turniej Siatkówki Mieszanej

o Puchar Dyrektora Szkoły

HARMONOGRAM

1 kolejka

 

Data

Dzień

Mecz

Godz. Lekcyjna

17.01.

Wtorek

4A – 3B

3

17.01.

Wtorek

4D – 1C

6

18.01.

Środa

1B – 2B

7

20.01.

Piątek

3A – 2A

3

 

2 kolejka

 

Data

Dzień

Mecz

Godz. Lekcyjna

31.01.

Wtorek

2A – 4D

4

25.01.

Środa

2B – 4A

5

26.01.

Czwartek

1A – 1B

5

27.01.

Piątek

4B – 3A

6

 

3 kolejka

 

Data

Dzień

Mecz

Godz. Lekcyjna

 30.01.

Poniedziałek

 1B - 3B

 5

 30.01.

Poniedziałek

 2A - 4B

 7

 02.02.

Czwartek

 2B - 1A

 6

 02.02.

 Czwartek

 3A - 1C

 7

 

4 kolejka

 

Data

Dzień

Mecz

Godz. Lekcyjna

06.02.

Poniedziałek

4A - 1B

5

 08.02.

 Środa

 4B  -1C

 5

 09.02.

 Czwartek

 4D - 3A

 3

 09.02.

Czwartek

 1A - 3B

 5

 

5 kolejka

 

Data

Dzień

Mecz

Godz. Lekcyjna

 13.03.

Poniedziałek

4B - 4D

 4

 13.03.

 Poniedziałek

 3B - 2B

 7

 14.03.

 Wtorek

 1C - 2A

 6

 15.03.

Środa

 1A - 4A

 5

 

 

Przewidywany finał – 31.03.2023 r.

 

 

GRUPA I

 

 

III A

II A

IV D

I C

IV B

Punkty

Miejsce

Sety

Małe punkty

III A

x

0:2

(13:25,22:25) 

 

 

0:2

(15:25,15:25)

 

 0:4

 

II A

2:0

(25:13, 25:22) 

x

 

 

 

 3

 

2:0

 

IV D

 

 

x

 2:0

(25:4, 25:6)

 

 3

 

 2:0

 

I C

 

 

 0:2

(4:25, 6:25)

x

 

 0

 

 0:2

 

IV B

 2:0

(25:15,25:15)

 

 

 

x

 

2:0 

 

 

GRUPA II

 

 

I B

II B

IV A

III B

I A

Punkty

Miejsce

Sety

Małe punkty

I B

x

2:0

(25:22, 25:20)

 

 0:2

(13:25,23:25)

 2:1

(25:14, 15:25, 17:15)

5

 

4:3

 

II B

0:2

(22:25, 20:25)

x

 0:2 (2:25, 15:25)

 

 

 0

 

0:4

 

IV A

2:0

(25:2, 25:15)

 

x

 2:0

(25:22, 25:17)

 

6

 

 4:0

 

III B

2:0

(25:13,25:23)

 

 0:2

(22:25, 17:25)

x

 

 3

 

 2:2

 

I A

1:2

(14:25, 25:15, 15:17)

 

 

 

x

1

 

1:2

 

 

Zwycięstwo 2:0 – 3 punkty         Zwycięstwo 2:1 – 2 punkty         Przegrana 1:2 – 1 punkt                     Przegrana 0:2 – 0 punktów

Awans do finału po 2 najlepsze zespoły z każdej grupy.

  1. News
  2. Plan lekcji
  3. Jadłospis
  4. krzywousty.pl - ostatni numer
  5. Godziny pracy specjalistów
  6. Pomoc psychologiczno-pedagogiczna
  7. Siatkówka

Wiadomości

Co tam słychać u Maluchów?

Fundacja Judyty w SP 2

Fundacja Judyty w SP 2

Published: grudzień 19, 2022

W mroźny, poniedziałkowy poranek naszych najmłodszych uczniów odwiedziły Rydwany Judyty – niepełnosprawne psy, które są podopiecznymi Fundacji Judyta.
Panie opowiedziały o działalności Fundacji. Dzieci dowiedziały się także jak powinna wyglądać opieka nad psem, szczególnie zimą oraz co należy zrobić gdy znajdziemy bezdomnego psa.
Uczniowie mieli okazję przekonać się, iż nasi goście mają takie same potrzeby i upodobania jak zdrowe psy, a ograniczenia są tylko w naszych głowach.

EksperymentujeMY - warsztaty mikołajkowe

EksperymentujeMY - warsztaty mikołajkowe

Published: grudzień 15, 2022

W dniu 6.12.2022r. w naszej szkole odbyły warsztaty i pokazy doświadczeń "EksperymentujeMY". Program został zrealizowany przez ORLEN Laboratorium S.A. W ramach nawiązanej przez naszą szkołę współpracy uczniowie poprzez doświadczenia chemiczne mogli dowiedzieć się różnych interesujących i ciekawych rzeczy. Podczas warsztatów uczniowie dowiedzieli się min. jak powstaje suchy lód. Ponadto wszyscy uczniowie z klas 1-6 wykonali samodzielnie i własnoręcznie kule musujące do kąpieli o różnej fakturze, kolorach i zapachu.

Dzień Piżamy 2022

Dzień Piżamy 2022

Published: grudzień 10, 2022

W dniu 9.12.2022r. w naszej szkole odbył się Dzień Piżamy. Uczniowie tego dnia ubrali się do szkoły w piżamy, dzięki czemu wszyscy wprawili się w przyjazny, wesoły i  pogodny nastrój. Dzień Piżamy ma na celu zwrócenie uwagi na zdrowie i zwiększenie empatii, a także pokazanie, że solidaryzujemy się z dziećmi z chorobami nowotworowymi.

Najpiękniejsza Tumska Choinka

Najpiękniejsza Tumska Choinka

Published: grudzień 10, 2022
W dniu 7.12.2022r. klasa Ia, Ib i IIb wzięły udział w konkursie świątecznym "Najpiękniejsza Tumska Choinka". Uczniowie przygotowywali własnoręcznie ozdoby choinkowe, a następnie dekorowali samodzielnie przydzielone przez organizatora konkursu choinki na ulicach Starego Miasta w Płocku. Celem konkursu jest upowszechnienie tradycji bożonarodzeniowych oraz promowanie aktywności twórczej i kreatywności dzieci.
Zachęcamy do głosowania na choinki udekorowane przez wyżej wymienione klasy. Zdjęcia wszystkich udekorowanych choinek są udostępnione na stronie "Starówka Płock" na Facebooku. Zdjęcia można znaleźć w albumie "Najpiękniejsza Tumska Choinka 2022". Aby zagłosować wystarczy wejść na profil na Facebooku "Starówka Płock", odnaleźć w ww. albumie zdjęcia choinek klasy Ia, Ib lub IIb ze Szkoły Podstawowej nr 2 im. Książąt Mazowieckich w Płocku i polubić zdjęcie poprzez zostawienie łapki w górę (like). Głosowanie trwa od 9.12.2022 do 20.12.2022 do godziny 12:00.
Zapraszamy!
Konkurs recytatorski

Konkurs recytatorski

Published: grudzień 01, 2022

28 listopada odbył się Szkolny Konkurs Recytatorski Poezji Marii Konopnickiej dla klas 1-3. Celem konkursu była m.in. popularyzacja twórczości poetki i rozwijanie zainteresowań poezją wśród dzieci. Zwycięzcom i uczestnikom konkursu serdecznie gratulujemy.

O nas

Zespół Szkół nr 1 w Płocku to szkoła bezpieczna, przyjazna i nieustannie się rozwijająca. Dobre wyposażenie, baza sportowa i wykwalifikowana kadra to niewątpliwe atuty szkoły.

Chcesz wiedzieć więcej? Czytaj ...

Nasz Głos