No item found! Please check your config!

29 Bieg Wagarowicza

ODWOŁANY w 2020 roku.

www.biegwagarowicza.krzywousty.pl

Jadłospis - 25.01.2021 - 31.01.2021

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

25.01.2021

Zupa ogórkowa z ziemniakami i zieleniną.Kluski ziemniaczane z serem i boczkiem, kompot owocowy, jabłko

 (Produkty uczuleniowe, alergeny; mleko (pochodne śmietana), gluten, seler

26.01.2021

Zupa pieczarkowa z makaronem i zieleniną. Pulpety wieprzowe w sosie koperkowym z kaszą burgul, surówka z warzyw mieszanych, kompot owocowy

 (Produkty uczuleniowe, alergeny; mleko (pochodne śmietana), gluten, seler, jaja

27.01.2021

Zupa z soczewicy z ziemniakami i zieleniną.placki z serem i cukrem pudrem, kiwi, woda z miętą i cytryną, jabłko

 (Produkty uczuleniowe, alergeny; gluten, seler, mleko (pochodne ser biały), jaja

28.01.2021

Zupa brokułowa z makaronem. Kotlet drobiowy z ziemniakami, surówka z kapusty czerwonej, woda z miętą i cytryną 

Produkty uczuleniowe, alergeny; mleko (pochodne śmietana), gluten, seler, jaja

29.01.2021

Zupa królewska z ziemniakami i zieleniną. Miruna pieczona z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej z zieleniną, sok jabłkowy

Produkty uczuleniowe, alergeny; mleko (pochodne śmietana), gluten, seler

 

 

 

 INFORMACJE O ALERGENACH

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne, tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergenami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alerhenów.

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)

2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przyfotowanie na ich bazie)

3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)

6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie)

9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)

14. Mięczarki (produkty przygotowane na ich bazie)

 

No item found! Please check your config!

Poszerzamy horyzonty - rozwijanie kompetencji kluczowych uczniów płockich szkół podstawowych

 Szkoła Podstawowa nr 2 im.Książąt Mazowieckich w Płocku uczestniczy w realizacji projektu:

„Poszerzamy horyzonty – rozwijanie kompetencji kluczowych

uczniów płockich szkół podstawowych”

Wnioskodawca: Gmina – Miasto Płock
Realizator: Szkoła Podstawowa nr 2 im. Książąt Mazowieckich w Płocku
Okres realizacji projektu: od 01-09-2019 r. do 31-07-2021 r.
Wartość ogółem: 682 871,25 zł
Wysokość dofinansowania z Funduszy Europejskich: 546 297,00 zł

Projekt jest współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego, Oś Priorytetowa X Edukacja dla rozwoju regionu, Działanie 10.1 Kształcenie i rozwój dzieci i młodzieży, Poddziałanie 10.1.1 Edukacja ogólna.  

Cel projektu:

Celem projektu jest podniesienie jakości kształcenia dla 46 uczniów Szkoły Podstawowej nr 2 w Płocku poprzez realizację dodatkowych zajęć dydaktycznych rozwijających kompetencje kluczowe,  i doskonalenie zawodowe nauczycieli, w okresie realizacji projektu tj. od 01.09.2019 r. do 31.07.2021 r. Każdy uczeń, który bierze udział w projekcie, uczestniczy w 2 rodzajach zajęć:

- zajęcia dydaktyczno – wyrównawcze z matematyki i zajęcia z programowania lub

- zajęcia dydaktyczno – wyrównawcze z j. angielskiego i przyrody.

 

Korzyści wynikające z udziału w projekcie:

1. wyrównanie dysproporcji w wiedzy uczniów zaległości i braków w nauce na tle uczniów z klasy,

2. rozwój edukacji cyfrowej oraz nauczania eksperymentalnego,

3. przygotowanie nauczycieli do korzystania z najnowszych narzędzi wspierających edukację,

4. wyposażenie szkoły w nowoczesne pomoce dydaktyczne i sprzęt komputerowy

 

Regulamin rekrutacji uczniów (plik .pdf) >>>

 

Poszerzamy horyzonty - rozwijanie kompetencji kluczowych uczniów płockich szkół podstawowych-strona Urzędu Miasta Płocka 

 

HARMONOGRAM PRACY SPECJALISTÓW 2020 / 2021 ważny od: 09.09.2020 r.
                     
  PONIEDZIAŁEK WTOREK ŚRODA CZWARTEK PIĄTEK
Pedagog 7.30 - 11.45 11.30 - 13.30

8.00 - 12.30

8.00 - 12.45 8.00 - 12.30
szkoła podstawowa
Agnieszka Kroczewska
pokój 122
 
Pedagog liceum

10.45 - 13.45

14.30 - 15.20

10.30 - 14.30 9.45 - 11.30 11.45 - 15.20 10.45 - 13.35
Urszula
Domosławska - Bieńkowska
pokój 117
 
Psycholog  ---------------- 8.00 - 11.00 11.30 - 14.45 ------------- 10.35 - 14.30
Patrycja Orłowska
pokój 101
 
Doradca zawodowy 9.40 - 11.40 10.35 - 12.35

7.50 - 9.50

10.35 - 11.35

7.50 - 9.50 9.45 - 10.45
Marzena Pytel
pokój 218
 
Pedagog terapeuta 12.50 - 14.30 12.50 - 15.30

8.00 - 8.45

10.45 - 15.30

7.05 - 8.45

11.50 - 14.30

7.05 - 8.45

11.50 - 14.30

Monika Piecka
pokój 127
 

 

  1. News
  2. Plan lekcji
  3. Jadłospis
  4. Krzywym okiem - ostatni numer
  5. Zastępstwa
  6. Projekt - Poszerzamy Horyzonty
  7. Godziny pracy specjalistów
  8. Materiały od specjalistów

Wiadomości

O nas

Zespół Szkół nr 1 w Płocku to szkoła bezpieczna, przyjazna i nieustannie się rozwijająca. Dobre wyposażenie, baza sportowa i wykwalifikowana kadra to niewątpliwe atuty szkoły.

Chcesz wiedzieć więcej? Czytaj ...

Nasz Głos