No item found! Please check your config!

29 Bieg Wagarowicza

ODWOŁANY w 2020 roku.

www.biegwagarowicza.krzywousty.pl

Jadłospis - 15.11.2021-19.11.2021

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

15.11.2021

Zupa ogórkowa z ziemniakami i zieleniną(biodrówka ,ogórek kiszony, ziemniaki ,marchew ,por ,seler ,pietruszka ,sól ,pieprz naturalny ,ziele angielskie , śmietana ,warzywa suszone , natka pietruszki) .Rizotto z mięsem drobiowym i warzywami(ryż ,mieszanka warzywna ,filet z kurczaka ,olej ,papryka słodka ,cukinia ,zioła prowansalskie , sól ,pieprz ziołowy , oregano ,masło).kompot owocowy(owoce mrożone ,cukier ,cukier waniliowy ,cynamon ,goździki) jabłko.                               

Produkty uczuleniowe , alergeny ;śmietana ,seler .

16.11.2021

Zupa brokułowa z makaronem( biodrówka ,brokuł mrożony , makaron ,marchew ,seler ,por pietruszka ,warzywa susz ,śmietana ,liść laurowy ,ziele angielskie , pieprz naturalny ,sól ,natka pietruszki ,masło ,cukier) Pulpet wieprzowy w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa ,jaja, bulka tarta , mąka koncentrat pomidorowy, sól ,pieprz ziołowy , papryka słodka ,ziele angielskie ,liść laurowy ) kasz jęczmienna ( kasza jęczmienna sól ,koper ,masło ,warzywa susz)surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska ,marchew ,jabłko ,ogórek zielony ,jogurt naturalny ,kwasek cytrynowy ,cukier sól natka piertuszki ) sok pomarańczowy .       

Produkty uczuleniowe ,alergeny ; śmietana ,jaja ,gluten ,seler .

17.11.2021

Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem(biodrówka ,boczek wędzony , szczaw konserwowy , ziemniaki , marchew ,seler ,por ,pietruszka ,jaja , śmietana ,liść laurowy ,ziele angielskie ,sól ,natka pietruszki) Kluski ziemniaczane z serem białym i boczkiem (kluski ziemniaczane ,ser biały ,boczek wędzony ,olej ,sól ) gruszka ,kompot owocowy( owoce mrożone ,cukier ,cukier waniliowy ,cynamon ,goździki )                           

Produkty uczuleniowe ,alergeny ;twaróg , seler ,jaja, śmietana.

18.11.2021

Zupa pieczarkowa z makaronem (pieczarka ,makaron , biodrówka , marchew ,seler ,por ,pietruszka , liść laurowy ,ziele angielskie , śmietana ,sól ,natka pietruszki ,pieprz naturalny , warzywa susz ) Pieczeń z szynki w sosie własnym (szynka pieczeniowa wieprzowa ,olej ,mąka ,pieprz ,sól, czosnek ,cebula , warzywa suszone ,papryka słodka , pieprz ziołowy)kasza pęczak (kasza pęczak , sól , masło ) surówka z kapusty czerwonej (kapusta czerwona ,marchew ,cebula , jogurt naturalny ,kwasek cytrynowy ,cukier ,sól) woda z miodem miętą i cytryną ,jabłko.

19.11.2021

Zupa królewska z ziemniakami i natką pietruszki ( mrożonka warzywna ,ziemniaki ,śmietana , sól ,pieprz ,ziele angielskie ,liść laurowy ,marchew ,seler por , pietruszka ,natka ,pietruszki ) Kotlet z ryby z ryżem ( miruna  ,jaja, bułka tarta , pieprz, sól ,warzywa susz , olej ,bułka tarta ) ryż paraboliczny , surówka z kapusty kiszonej ( kapusta kiszona ,marchew ,cebula ,jabłko ,olej ,cukier , musztarda ) jabłko , woda z miodem miętą i cytryną,                                                             

Produkty uczuleniowe ,alergeny ; jaja ,ryba ,seler , śmietana.

INFORMACJE O ALERGENACH

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne, tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergenami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alerhenów.

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)

2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przyfotowanie na ich bazie)

3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)

6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie)

9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)

14. Mięczarki (produkty przygotowane na ich bazie)

 

No item found! Please check your config!

Poszerzamy horyzonty - rozwijanie kompetencji kluczowych uczniów płockich szkół podstawowych

 Szkoła Podstawowa nr 2 im.Książąt Mazowieckich w Płocku uczestniczy w realizacji projektu:

„Poszerzamy horyzonty – rozwijanie kompetencji kluczowych

uczniów płockich szkół podstawowych”

Wnioskodawca: Gmina – Miasto Płock
Realizator: Szkoła Podstawowa nr 2 im. Książąt Mazowieckich w Płocku
Okres realizacji projektu: od 01-09-2019 r. do 31-07-2021 r.
Wartość ogółem: 682 871,25 zł
Wysokość dofinansowania z Funduszy Europejskich: 546 297,00 zł

Projekt jest współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego, Oś Priorytetowa X Edukacja dla rozwoju regionu, Działanie 10.1 Kształcenie i rozwój dzieci i młodzieży, Poddziałanie 10.1.1 Edukacja ogólna.  

Cel projektu:

Celem projektu jest podniesienie jakości kształcenia dla 46 uczniów Szkoły Podstawowej nr 2 w Płocku poprzez realizację dodatkowych zajęć dydaktycznych rozwijających kompetencje kluczowe,  i doskonalenie zawodowe nauczycieli, w okresie realizacji projektu tj. od 01.09.2019 r. do 31.07.2021 r. Każdy uczeń, który bierze udział w projekcie, uczestniczy w 2 rodzajach zajęć:

- zajęcia dydaktyczno – wyrównawcze z matematyki i zajęcia z programowania lub

- zajęcia dydaktyczno – wyrównawcze z j. angielskiego i przyrody.

 

Korzyści wynikające z udziału w projekcie:

1. wyrównanie dysproporcji w wiedzy uczniów zaległości i braków w nauce na tle uczniów z klasy,

2. rozwój edukacji cyfrowej oraz nauczania eksperymentalnego,

3. przygotowanie nauczycieli do korzystania z najnowszych narzędzi wspierających edukację,

4. wyposażenie szkoły w nowoczesne pomoce dydaktyczne i sprzęt komputerowy

 

Regulamin rekrutacji uczniów (plik .pdf) >>>

 

Poszerzamy horyzonty - rozwijanie kompetencji kluczowych uczniów płockich szkół podstawowych-strona Urzędu Miasta Płocka 

 

HARMONOGRAM PRACY SPECJALISTÓW 2021 / 2022 ważny od: 08.11.2021 r.
                     
  PONIEDZIAŁEK WTOREK ŚRODA CZWARTEK PIĄTEK
Pedagog

8.00 - 12.30

8.00 - 12.30

15.00 - 15.30

9.00 - 12.30 9.00 - 12.30 8.00 - 11.30
szkoła podstawowa
Agnieszka Kroczewska
pokój 122
 
Pedagog liceum 11.50 - 15.20 10.30 - 12.45
8.00 - 11.30

11.30 - 15.30

10.00 - 11.45

12.45 - 13.45

Urszula
Domosławska - Bieńkowska
pokój 117
 
Psycholog  -

11.50 - 14.40

11.50 - 15.30

8.00 - 11.30 -
Patrycja Orłowska
pokój 101
 
Doradca zawodowy 9.40 - 12.40 11.30 - 12.30 10.30 - 11.30 9.40 - 11.40 8.45 - 11.45
Marzena Pytel
pokój 218
 
Pedagog terapeuta          
Monika Piecka
pokój 127
 

 

  1. News
  2. Plan lekcji
  3. Jadłospis
  4. krzywousty.pl - ostatni numer
  5. Zastępstwa
  6. Projekt - Poszerzamy Horyzonty
  7. Godziny pracy specjalistów
  8. Materiały od specjalistów

Wiadomości

Co tam słychać u Maluchów?

Konkurs ,,Otwarte Krajobrazy Brudzeńskiego Parku Krajobrazowego”

Konkurs ,,Otwarte Krajobrazy Brudzeńskiego Parku Krajobrazowego”

Published: styczeń 03, 2022

Konkurs ,,Otwarte Krajobrazy Brudzeńskiego Parku Krajobrazowego” .

Z wielką przyjemnością informujemy, że nasza uczennica Marcelina Duchewicz zdobyła

II  miejsce w przyrodniczym konkursie edukacyjnym o Brudzeńskim Parku Krajobrazowym.

 

Gratulujemy Marcelinie !!!!!!!!!!!!!!!!!

Mikołajkowe Warsztaty

Mikołajkowe Warsztaty

Published: styczeń 03, 2022

Wraz z początkiem grudnia, jak co roku, rozpoczęły się  gorączkowe przygotowania do świąt. Uczniowie klas I –III postanowili wziąć udział w mikołajkowych warsztatach, by doskonalić swoje umiejętności związane z pieczeniem pierników i wykonywaniem świątecznych ozdób.

Warsztaty dosytarczyły wszystkim wiele radości, a przepyszne pierniczki, kolorowe bombki oraz świąteczne świece, które przygotowali uczniowie, potwierdzają tylko, że wszyscy przygotowania do świąt zdali na szóstkę!

Akademia Lwa Honorka

Akademia Lwa Honorka

Published: grudzień 07, 2021

Szkoła Podstawowa nr 2 bierze udział w programie Płockiej Straży Miejskiej - Akademia Lwa Honorka.

 

Dzień Pluszowego Misia

Dzień Pluszowego Misia

Published: grudzień 03, 2021

W dniu 25 listopada 2021 r. obchodziliśmy Dzień Pluszowego Misia.  Wszystkie dzieci mogły przynieść swoją ukochaną pluszową przytulankę, a także obejrzeć prezentację na platformie Genially „W muzeum Pluszowego Misia”.  Następnie układały puzzle, rozwiązywały quizy, wykonały prace plastyczno- techniczne o tematyce związanej z tym dniem.  Dodatkową atrakcją dla najmłodszych uczniów była „fotobudka”, w której mogły zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie.

To był niezwykle radośny, „miśkowy i przytulankowy” dzień!!

Szkolny Konkurs Potyczki z Ortografią

Szkolny Konkurs Potyczki z Ortografią

Published: listopad 16, 2021

20.10.2021 r. trzy drużyny reprezentujące klasy trzecie Szkoły Podstawowej nr 2 w Płocku postanowiły zmierzyć się z  ortograficznymi zagadkami i rebusami. By zająć miejsce na podium, trzeba było wykazać się znajomością zasad ortograficznych, a także umiejętnością współpracy z kolegami i koleżankami z klasy. Wszystkie trzy drużyny ambitnie walczyły z napotykanymi trudnościami ortograficznymi.

Walka była bardzo wyrównana i trwała do ostatniej konkurencji.

Pierwsze miejsce zajęły dwie klasy: klasa III a i III c, drugie miejsce  zajęła klasa III b.

          

Gratulujemy wszystkim klasom świetnej znajomości zasad ortograficznych!

 

Organizatorzy konkursu :

Barbara Podraska, Magda Celmer, Grażyna Kurzyńka, Jolanta Łuszczyńska

O nas

Zespół Szkół nr 1 w Płocku to szkoła bezpieczna, przyjazna i nieustannie się rozwijająca. Dobre wyposażenie, baza sportowa i wykwalifikowana kadra to niewątpliwe atuty szkoły.

Chcesz wiedzieć więcej? Czytaj ...

Nasz Głos