No item found! Please check your config!

29 Bieg Wagarowicza

ODWOŁANY w 2020 roku.

www.biegwagarowicza.krzywousty.pl

Jadłospis - 18.10.2021-22.10.2021

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

 

 

18.10.2021

Zupa z ciecierzycy z boczkiem, ziemniakami i zieleniną (ciecierzyca, ziemniaki, biodrówka, boczek wędzony, marchew, seler, pietruszka, seler, por, pieprz mielony, sól, ziele angielskie, liść laurowy, warzywa suszone) Makaron z truskawkami (makaron kokardki, truskawka mrożona, cukier, jogurt naturalny, śmietana) jabłko                                                                                                                                                                                                                      

Produkty uczuleniowe, alergeny; seler, śmietana, gluten.

19.10.2021

Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki (biodrówka, makaron, przecier pomidorowy, koncentrat pomidorowy, marchew, seler, por, pietruszka, śmietana, cebula sól, pieprz naturalny, cukier, masło, liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki) Kotlet mielony (łopatka, olej wieprzowa, bułka czerstwa, jaja, pieprz, sól, czosnek, cebula, bułka tarta) ziemniaki, buraczki zasmażane (burak czerwony, ocet jabłkowy, cebula, mąka, sól, cukier, pieprz ziołowy) kompot owocowy (owoce mrożone, cukier, cynamon, goździki, cukier waniliowy) jabłko.                                                   

Produkty uczuleniowe, alergeny; śmietana, gluten, jaja, seler.

20.10.2021

Rosół z makaronem i zieleniną (kurczak, makaron rosołowy, marchew, seler, por, pietruszka, cebula, sól, pieprz naturalny, warzywa susz, liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki.  Potrawka z kurczaka z kaszą pęczak (kurczak , marchew ,cebula , mąka, olej kujawski , groszek konserwowy , sól , pieprz naturalny , pieprz ziołowy ,natka pietruszki ,koper )kasz pęczak ( masło ,pieprz naturalny , sól , warzywa susz ) surówka z marchwi ( marchew , jabłko , kwasek cytrynowy , cukier ,sól , jogurt naturalny , natka pietruszki )woda mineralna , banan.

21.10.2021

Zupa brokułowa z lanym ciastem i natką pietruszki (brokuł, biodrówka, mąka, jaja, śmietana, sól, pieprz ziołowy, cebula, sól, pieprz naturalny, cukier masło, marchew, seler por, pietruszka, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, warzywa suszone) Szynka pieczona w sosie własnym (szynka pieczeniowa wieprzowa, mąka, olej, papryka słodka, papryka ostra, czosnek, cebula, sól, majeranek, natka pietruszki, koper, ziele angielskie, liść laurowy) kasza jęczmienna średnia (kasza, masło sól, ziele angielskie, liść laurowy) surówka z ogórka kiszonego (ogórek kiszony, marchew, cebula, olej, cukier, musztarda natka pietruszki) woda z miodem, miętą i cytryną.                                                                                                 

Produkty uczuleniowe, alergeny; gluten, śmietana jaja, seler.

22.10.2021

Zupa krem z cukinii z groszkiem ptysiowym(cukinia, marchew, seler, por, pietruszka, masło sól, pieprz naturalny, warzywa susz, sól, cukier, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, cebula, groszek ptysiowy, natka pietruszki) Miruna smażona w panierce owsianej (miruna, jaja, płatki owsiane, bułka tarta, olej, sól, pieprz, cytryna) ziemniaki, surówka z kapusty białej z jogurtem naturalnym i zieleniną (kapusta biała, marchew, cebula, jogurt naturalny kwasek cytrynowy, sól, cukier, natka pietruszki, koper) woda z miodem miętą i cytryną.                                                                                                                          

produkty  uczuleniowe, alergeny; ryba, jaja, seler, gluten.

.

 

 

 

 

INFORMACJE O ALERGENACH

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne, tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergenami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alerhenów.

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)

2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przyfotowanie na ich bazie)

3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)

6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie)

9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)

14. Mięczarki (produkty przygotowane na ich bazie)

 

No item found! Please check your config!

Poszerzamy horyzonty - rozwijanie kompetencji kluczowych uczniów płockich szkół podstawowych

 Szkoła Podstawowa nr 2 im.Książąt Mazowieckich w Płocku uczestniczy w realizacji projektu:

„Poszerzamy horyzonty – rozwijanie kompetencji kluczowych

uczniów płockich szkół podstawowych”

Wnioskodawca: Gmina – Miasto Płock
Realizator: Szkoła Podstawowa nr 2 im. Książąt Mazowieckich w Płocku
Okres realizacji projektu: od 01-09-2019 r. do 31-07-2021 r.
Wartość ogółem: 682 871,25 zł
Wysokość dofinansowania z Funduszy Europejskich: 546 297,00 zł

Projekt jest współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego, Oś Priorytetowa X Edukacja dla rozwoju regionu, Działanie 10.1 Kształcenie i rozwój dzieci i młodzieży, Poddziałanie 10.1.1 Edukacja ogólna.  

Cel projektu:

Celem projektu jest podniesienie jakości kształcenia dla 46 uczniów Szkoły Podstawowej nr 2 w Płocku poprzez realizację dodatkowych zajęć dydaktycznych rozwijających kompetencje kluczowe,  i doskonalenie zawodowe nauczycieli, w okresie realizacji projektu tj. od 01.09.2019 r. do 31.07.2021 r. Każdy uczeń, który bierze udział w projekcie, uczestniczy w 2 rodzajach zajęć:

- zajęcia dydaktyczno – wyrównawcze z matematyki i zajęcia z programowania lub

- zajęcia dydaktyczno – wyrównawcze z j. angielskiego i przyrody.

 

Korzyści wynikające z udziału w projekcie:

1. wyrównanie dysproporcji w wiedzy uczniów zaległości i braków w nauce na tle uczniów z klasy,

2. rozwój edukacji cyfrowej oraz nauczania eksperymentalnego,

3. przygotowanie nauczycieli do korzystania z najnowszych narzędzi wspierających edukację,

4. wyposażenie szkoły w nowoczesne pomoce dydaktyczne i sprzęt komputerowy

 

Regulamin rekrutacji uczniów (plik .pdf) >>>

 

Poszerzamy horyzonty - rozwijanie kompetencji kluczowych uczniów płockich szkół podstawowych-strona Urzędu Miasta Płocka 

 

HARMONOGRAM PRACY SPECJALISTÓW 2021 / 2022 ważny od: 07.09.2021 r.
                     
  PONIEDZIAŁEK WTOREK ŚRODA CZWARTEK PIĄTEK
Pedagog 8.00 - 12.00

8.00 - 12.30

15.30 - 16.30

9.00 - 12.30 9.00 - 12.30 8.00 - 11.30
szkoła podstawowa
Agnieszka Kroczewska
pokój 122
 
Pedagog liceum 11.35 - 14.35 10.45 - 13.45
8.00 - 10.30

10.30 - 13.45

15.20 - 16.20

10.30 - 13.45

Urszula
Domosławska - Bieńkowska
pokój 117
 
Psycholog  -

11.50 - 13.35

14.35 - 15.10

11.50 - 14.30

15.30 - 16.30

7.30 - 11.30 -
Patrycja Orłowska
pokój 101
 
Doradca zawodowy 9.40 - 12.40 11.30 - 12.30 10.30 - 11.30 9.40 - 11.40 8.45 - 11.45
Marzena Pytel
pokój 218
 
Pedagog terapeuta          
Monika Piecka
pokój 127
 

 

  1. News
  2. Plan lekcji
  3. Jadłospis
  4. krzywousty.pl - ostatni numer
  5. Zastępstwa
  6. Projekt - Poszerzamy Horyzonty
  7. Godziny pracy specjalistów
  8. Materiały od specjalistów

Wiadomości

Co tam słychać u Maluchów?

Akademia Lwa Honorka

Akademia Lwa Honorka

Published: październik 18, 2021

Akademia Lwa Honorka

Nasza Szkoła uczestniczy w programie edukacyjno - profilaktycznym "Akademia Lwa Honorka", którego twórcą i realizatorem jest  Zespoł Profilaktyki Straży Miejskiej w Płocku.

Program objęty jest Honorowym Patronatem Prezydenta Miasta Płocka, Mazowieckiego Kuratora Oświaty oraz patronatem medialnym KRDP.

"Akademia Lwa Honorka" to cykl zajęć  profilaktycznych i słuchowisk emitowanych w Katolickim Radiu Diecezji Płockiej i skierowanych do dzieci z najstarszych grup przedszkolnych oraz uczniów szkół podstawowych klas 1-3. Podczas zajęć dzieci uczą się prawidłowego zachowania w sytuacjach niebezpiecznych, a także omawiają konsekwencje nieprawidłowych zachowań.

W ramach realizacji projektu trwa całoroczny konkurs wiedzy  pn. „Wiem wszystko o…”- gazetki ścienne, Quizy „Zagadki Pana Cykacza”- pod koniec wybranych słuchowisk, spotkania z dziećmi podczas różnorodnych eventów i zabaw.

W czasie realizacji projektu ogłaszane są różnego rodzaju konkursy, zadania, quizy. Informacje o zasadach i szczegółach przekazywane będą podczas audycji radiowych lub za pośrednictwem strony Facebook „Akademia Lwa Honorka”.

Dzień w Piżamach w SP2

Dzień w Piżamach w SP2

Published: październik 08, 2021

W dniu 30 września 2021 r. odbył się w naszej szkole Dzień w Piżamach. Chcieliśmy w ten sposób pokazać, że solidaryzujemy się z dziećmi z chorobami nowotworowymi. Głównym strojem większości uczniów była piżama. Wyglądaliśmy niezwykle kolorowo i oryginalnie. Nietypowe ubrania przyniosły nam tego dnia wesoły nastrój i wiele radości.

 

Sprzątanie Świata

Sprzątanie Świata

Published: październik 07, 2021

,,Myślę, więc nie śmiecę” – to hasło tegorocznej Akcji Sprzątania Świata, w której 17 września wzięła udział nasza szkoła.

W tym dniu dzieci klas 1-3 ochoczo ruszyły do zbierania śmieci porzuconych na osiedlowych trawnikach. Dzięki determinacji i zaangażowaniu  udało się  uczniom sprawić, że teren w pobliżu szkoły i przedszkola wygląda czysto, a zebranie śmieci nie szkodzą już środowisku.

Dzień Kropki

Dzień Kropki

Published: październik 07, 2021

Międzynarodowy Dzień Kropki to święto kreatywności obchodzone 15 września na całym świecie.

Tego dnia odbywa się wiele ciekawych zabaw , które pomagają dzieciom odkrywać talenty, poznawać swoje mocne strony, pobudzać wyobraźnię i wspólnie bawić się z rówieśnikami.

Inspiracją do obchodów Międzynarodowego Dnia Kropki stało się opowiadanie  Petera H. Reynolds’a pt.  „The Dot” czyli „Kropka”. Jego bohaterką jest mała Vashti, która dzięki malutkiej kropce i wspaniałej  nauczycielce uwierzyła w swoje możliwości. Książka została przetłumaczona na ponad dwadzieścia języków i wydana alfabetem Braille’a. Szybko zyskała też popularność wśród najmłodszych czytelników inspirując ich do odkrywania swoich talentów.

W naszej szkole również obchodziliśmy to święto. W tym dniu na dzieci czekało wiele atrakcji inspirowanych kropką. Uczniowie poznali historię małej Vashti, poszukiwali w języku ojczystym przysłów ze słowem ,,kropka”, wykonywali kropkowe prace plastyczne, ozdabiali  szkolny dziedziniec kredowymi kropkami, brali udział w pamiątkowej sesji zdjęciowej w kropkowych przebraniach.

Dzień Kropki dostarczył dzieciom wiele radości i motywacji do odkrywania swoich talentów.

 

Dzień Chłopaka w SP2

Dzień Chłopaka w SP2

Published: październik 06, 2021

Z okazji Dnia Chłopaka klasy młodsze uczestniczyły w warsztatach kulinarnych "Lekkie Ciacho", które miały miejsce w naszej szkole.

   Podczas warsztatów odbyła się pogadanka na temat zdrowych słodyczy, dobrej kalorii i zdrowej energii. Dzieci przygotowały zdrowe batoniki, "kulki mocy" i krem czekoladowy.

   Samodzielne przygotowanie smakołyków sprawiło dzieciom dużo radości, a ich degustacja - ogromną przyjemność. Uczestnicy warsztatów byli zachwyceni atrakcją.

O nas

Zespół Szkół nr 1 w Płocku to szkoła bezpieczna, przyjazna i nieustannie się rozwijająca. Dobre wyposażenie, baza sportowa i wykwalifikowana kadra to niewątpliwe atuty szkoły.

Chcesz wiedzieć więcej? Czytaj ...

Nasz Głos