No item found! Please check your config!

28 Bieg Wagarowicza

21 marca 2019 r. - godz. 10.45

www.biegwagarowicza.krzywousty.pl

Jadłospis - 02.03.2020 - 06.03.2020

 ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

 

02.03.2020

Rosół z makaronem i zieleniną. Potrawka z kurczaka z kaszą kuskus, surówka z marchwi i jabłka 

 (Produkty uczuleniowe alergeny:gluten, seler)

03.03.2020

Ryż z zieleniną. Stek wieprzowy z cebulą i ziemniakami, surówka z ogórka zielonego. Woda z cytryną i miętą, owoc

 (Produkty uczuleniowe alergeny: śmietana, gluten, seler, jaja)

04.03.2020

Zupa z soczewicy z ziemniakami i zielenią. Łazanki z mięsem i kapustą i z ziołami, sok owocowy, owoc

 (Produkty uczuleniowe alergeny: śmietana, seler, jaja)

05.03.2020

Zupa pieczarkowa z makaronem. Pulpet wieprzowy w sosie pomidorowym z kaszą bulgur, surówka z białej kapusty, kompot wieloowocowy, owoc

 (Produkty uczuleniowe alergeny: jaja, gluten, śmietana, seler)

06.03.2020

Barszcz ukraiński z ziemniakami. Miruna smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy, owoc

(Produkty uczuleniowe alergeny: śmietana, seler, jaja)

 

 INFORMACJE O ALERGENACH

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekeazywania konsumnetom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne, tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergenami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alerhenów.

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)

2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przyfotowanie na ich bazie)

3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)

6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie)

9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)

14. Mięczarki (produkty przygotowane na ich bazie)

 

No item found! Please check your config!

Poszerzamy horyzonty - rozwijanie kompetencji kluczowych uczniów płockich szkół podstawowych

 Szkoła Podstawowa nr 2 im.Książąt Mazowieckich w Płocku uczestniczy w realizacji projektu:

„Poszerzamy horyzonty – rozwijanie kompetencji kluczowych

uczniów płockich szkół podstawowych”

Wnioskodawca: Gmina – Miasto Płock
Realizator: Szkoła Podstawowa nr 2 im. Książąt Mazowieckich w Płocku
Okres realizacji projektu: od 01-09-2019 r. do 31-07-2021 r.
Wartość ogółem: 682 871,25 zł
Wysokość dofinansowania z Funduszy Europejskich: 546 297,00 zł

Projekt jest współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego, Oś Priorytetowa X Edukacja dla rozwoju regionu, Działanie 10.1 Kształcenie i rozwój dzieci i młodzieży, Poddziałanie 10.1.1 Edukacja ogólna.  

Cel projektu:

Celem projektu jest podniesienie jakości kształcenia dla 46 uczniów Szkoły Podstawowej nr 2 w Płocku poprzez realizację dodatkowych zajęć dydaktycznych rozwijających kompetencje kluczowe,  i doskonalenie zawodowe nauczycieli, w okresie realizacji projektu tj. od 01.09.2019 r. do 31.07.2021 r. Każdy uczeń, który bierze udział w projekcie, uczestniczy w 2 rodzajach zajęć:

- zajęcia dydaktyczno – wyrównawcze z matematyki i zajęcia z programowania lub

- zajęcia dydaktyczno – wyrównawcze z j. angielskiego i przyrody.

 

Korzyści wynikające z udziału w projekcie:

1. wyrównanie dysproporcji w wiedzy uczniów zaległości i braków w nauce na tle uczniów z klasy,

2. rozwój edukacji cyfrowej oraz nauczania eksperymentalnego,

3. przygotowanie nauczycieli do korzystania z najnowszych narzędzi wspierających edukację,

4. wyposażenie szkoły w nowoczesne pomoce dydaktyczne i sprzęt komputerowy

 

Regulamin rekrutacji uczniów (plik .pdf) >>>

 

Poszerzamy horyzonty - rozwijanie kompetencji kluczowych uczniów płockich szkół podstawowych-strona Urzędu Miasta Płocka 

 

  1. News
  2. Plan lekcji
  3. Jadłospis
  4. Krzywym okiem - ostatni numer
  5. Zastępstwa
  6. Projekt - Poszerzamy Horyzonty

Wiadomości

O nas

Zespół Szkół nr 1 w Płocku to szkoła bezpieczna, przyjazna i nieustannie się rozwijająca. Dobre wyposażenie, baza sportowa i wykwalifikowana kadra to niewątpliwe atuty szkoły.

Chcesz wiedzieć więcej? Czytaj ...

Nasz Głos